luni, 15 iunie 2009

intrebari despre fotografia de nunta :: rezervarile

Azi inauguram o noua rubrica, in care vom da atat raspunsuri referitoare la fotografia de nunta in general, cat si la ceea ce facem noi aici, la imagia weddings. Asa ca, sunteti invitati sa puneti cat de mult intrebari, fie in comentariile de la sfarsitul articolelor acestui blog, fie scriindu-ne pe adresa de e-mail afisata in stanga sus a paginii. Primele articole vor fi raspunsuri la intrebari care ni s-au pus deja, urmand ca in functie de interesul celor care citesc acest blog, sa continuam raspunzand la intrebarile ce vor veni.



sedinta foto de nunta cluj, sibiu, oradea, satu-mare, brasov
Ok, despre rezervari. O intrebare destul de frecventa: cu cat timp inainte ar trebui sa fac rezervare pentru serviciile foto? Raspunsul ar parea unul simplu si de bun simt la prima vedere, insa lucrurile se dovedesc a fi putin mai complicate.

Sala trebuie rezervata in anul dinainte, nu? Mai ales daca tii neaparat sa fie una anume. Cam acelasi lucru e valabil cu toate serviciile: vrei un anume serviciu? Cu siguranta ca il vor si altii. Daca e un serviciu ca make-up-ul, de exemplu, ai sansa sa mai "incapi" pe langa o alta mireasa, insa un fotograf nu poate onora decat o singura nunta. Cu cat fotograful (ca si orice alt serviciu "personalizat") e mai cautat, cu atat ar trebui rezervat mai din timp. Pana aici, totul simplu. Doar ca majoritatea prestatorilor de servicii nu sunt in masura sa va spuna foarte multe despre ofertele lor pentru anul care vine, aspect de inteles in conditiile "crizelor" economice din ultima vreme. In ceea ce priveste fotografia de nunta de la imagia weddings, nici noi nu facem exceptie - oferta de la anul s-ar putea sa fie aceeasi, la fel cum s-ar putea sa nu.

Pe de alta parte, un aspect pozitiv este si faptul ca domeniul fotografiei de nunta e "invadat" in mod creativ de produse care au apartinut pana nu demult altor domenii, in asa fel incat ofertele fotografilor se imbogatesc de la sezon la sezon (sau asa ar trebui, oricum). La anul, cu siguranta ca pachetele imagia weddings vor contine niste noutati - vor exista produse noi lansate chiar si in cursul acestui an, cum ar fi... ok, stati pe-aproape, surprizele raman surprize... Toate la timpul lor! Una peste alta, e firesc ca sa nu puteti obtine o oferta ferma acum pentru aceeasi perioada a anului urmator. Totusi, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa va intalniti de pe acum cu toti fotografii pe care ii vizati, fiindca dincolo de produse, calitatea fotografiei in sine va ramane aceeasi si asta va intereseaza in primul rand, nu?


Cum procedam noi: mirii care ne contacteaza de pe acum si cu care stabilim o intalnire pentru prezentarea portofoliului, au data rezervata. Daca altcineva solicita ulterior aceeasi data, notam acest lucru, iar in momentul finalizarii ofertei pe anul viitor, ii contactam pentru prezentarea ofertei, in ordinea solicitarii. Daca primii solicitanti nu accepta oferta, urmatorii de pe lista au "verde" la serviciile noastre. Am ales acest sistem pentru ca mirii sa nu fie pusi in situatia de a incerca sa rezerve un serviciu si sa "vaneze" momentul in care oferta devine disponibila. Vi se pare ok acest sistem?

OK, daca mai sunt alte aspecte referitoare la rezervari pe care nu le-am acoperit sau aveti orice alte intrebari, contactati-ne!

In articolele viitoare vom incerca sa acoperim subiecte legate de alte aspecte din pregatirile unei nunti, care influenteaza fotografia - de ce ar trebui angajata o "echipa de light-design", la ce folosesc luminile suplimentare pentru un fotograf, de ce NU ar trebui sa fiti insotiti si de alti nuntasi la sedinta foto sau dimpotriva etc.

Pentru cei care au ceva de pregatit: Spor la pregatiri! Pentru toti ceilalti, sa aveti zile cat mai bune!

actualizare 14 august 2009:

Intrucat am finalizat produsele noi pe care aveam de gand sa le oferim in 2010 (unele dintre ele urmand a fi incluse in pachete, altele urmand a fi oferite aditional), am luat decizia de a incepe sa incheiem contracte pentru anul viitor. Prin urmare, ii asteptam pe cei interesati, iar pe cei care au deja facute rezervari urmeaza sa ii contactam pentru prezentarea ofertei.


ARTICOLE RECOMANDATE:
:: Ghid de alegere a fotografului de nunta
:: Albume de nunta seria Effect
:: Trash the Dress la imagia weddings




tags: blog foto nunta, trash the dress, sedinta foto nunta, foto nunta sibiu, cluj, satu mare, oradea, brasov, bistrita, alba, harghita, covasna, arad, poze nunta, fotografie de nunta, fotograf, albume foto, albume de nunta digitale si clasice, carduri de multumire, imagia weddings

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!